Een kennismaking met het Groene Hart

Het Groene Hart is een onderdeel van de Randstad, namelijk het open middengebied. De meeste Randstedelingen wonen echter op de zogenoemde randstadring met steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag.

Het Groene Hart kan worden gezien als een groene buffer tegen de alsmaar uitbreidende Randstad. Als de Randstad als één grote stad wordt beschouwd,dan zou het Groene Hart als het stadspark kunnen worden gezien. Maar dan wel een park waarin gewoond en gewerkt wordt.

In het Groene Hart wonen ongeveer 650.000 mensen. Dat is ongeveer 10% van de totale randstadbevolking.

Het Groene Hart van Nederland heeft zoveel schoons te bieden. Het is zo typisch Hollands: zo weids, zo stil en ook zo boordevol aan geluid. Dit unieke landschap kunt u nu ook zelf op een bijzondere manier beleven. Aan de hand van de beheerders van oudsher, de boer en de boerin, beleeft u Holland op zijn “weids”.

In dit Groene Hart ligt ons mooie dorp Kockengen. Kockengen is ontstaan in de 12e eeuw op de oeverwal van een riviertje, dat aanwezig was in het veengebied van Noord-West Utrecht. Ons dorp heeft op dit moment ongeveer 3.333 inwoners. Kockengen is gelegen tussen de pittoreske middeleeuwse afwateringskanalen de Heycop en de Bijleveld.