Familiedagen, vrijgezellenfeesten, vergaderingen of personeelsuitjes

In de oude koestal is in het “boerderijmuseum” een ontvangstruimte ingericht. Deze ruimte is prima geschikt om te vergaderen, een workshop te geven of een gezellig feestje te vieren. Er is plaats voor ongeveer 100 personen.

 • Uitleg over het “boerderijmuseum” met tentoongestelde oude tractoren, rijtuigen en boerenhandgereedschap.
 • (Picknick)rondrit met de tram getrokken door een antieke tractor.
 • Een polderwandeling met de boer of boerin.
 • Gezellig met elkaar bezig zijn in het weidse polderland met oud boerenspelen, zoals juklopen, kunstkoe melken, melkbus dragen, hindernisbaan, spiegelkist, zak lopen, hoefijzer gooien etc.
 • Actief bezig zijn met de natuur, bijv. bomen knotten, takken zagen (afhankelijk van het jaargetijde).
 • Rijden op oldtimertractoren, via een veilig parcours in het weiland.
 • Vergaderen op een sfeervolle lokatie; WiFi beschikbaar.
 • Wij bieden u de mogelijkheid om het officiële gedeelte met een recreatief en ontspannend gedeelte af te wisselen, bijvoorbeeld met een drankje in de kampvuurkuil.
 • Rondleiding langs de dieren op onze veehouderij.
 • Wat dacht u van een rit in de ruim 80 jaar oude A-Ford of de 100 jaar oude T-Ford. We rijden een stukje door Het Groene Hart, langs de Vecht of kasteel “De Haar” in het pittoreske dorpje Haarzuilens. Uiteraard met uitleg over de omgeving.

De activiteiten voor volwassenen zijn eventueel te combineren met een kinderprogramma. Er zijn mogelijkheden om tijdens of na de activiteiten iets te eten. Voor de diverse menu’s klik hier. Alle programma’s worden met u op maat samengesteld met betrekking tot de tijdsduur en inhoud. Prijs op aanvraag.

Kinderfeestjes

Hoe ziet een kinderfeestje op de boerderij eruit?

Een kinderfeestje wordt gehouden van maandag t/m vrijdag en duurt in totaal 2,5 uur. In overleg met u bespreken we de tijd dat we beginnen.

 • Ontvangst met limonade en ontbijtkoek, eventueel cadeautjes uitpakken
 • Tractorrit naar het weiland waar we met schepnetjes in de sloot gaan vissen.
 • Demonstratie koe melken
 • Kalfjes en schapen voeren
 • Paard rijden en de pony borstelen
 • Bomen en dikke takken in stukken zagen
 • Varen op het vlot en in de roeiboot
 • In het hooihok spelen
 • Spelen op de bruggen over het water van droog tot (kledder) nat
 • Rijden op de verschillende skelters, steppen enz.
 • De jarige mag een ei uit het kippenhok rapen om mee te nemen naar huis!

De basisprijs voor een kinderfeestje is € 105,00 (t/m 10 kinderen). Voor ieder kind bovende 10 kinderen berekenen wij € 7,75 extra. Tijdens het feestje kunnen we pannenkoeken of eieren bakken op houtkacheltjes of worstjes warm maken voor op brood. Het eten kost € 2,25 per persoon extra en de volwassenen kunnen natuurlijk ook een hapje mee eten.
Het programma is seizoensafhankelijk.

Rondritten

Voor speciale gelegenheden, zoals bijv. een trouwerij, jubilea e.d. kunnen wij u een ritje aanbieden in de T-Ford cabrio uit 1917, de A-Ford uit 1930 of samen met uw gasten in de tram (max. 28 personen) met antieke tractor ervoor. Aan u de keus!

De tram is op een familiedag ook leuk om een rondrit te maken. Bijvoorbeeld langs kasteel “De Haar” en door het dorpje Haarzuilens.

Met een groep van min. 10 personen kunt u een gezellige toertocht maken op een authentieke Solex door het mooie Groene Hart.

Mobiele Polderhut: uniek in Nederland!

Voor bijeenkomsten van allerlei groepen tot 15 personen. Voor vergaderingen midden in het weiland of als aanvulling naast onze ontvangstruimte. Verplaatsbaar naar diverse locaties op het bedrijf. Het is mogelijk om in de polderhut rond een houtvuurtje gezellig bij te praten, te barbecuen of lekker iets te drinken. Ook gebruiken we de polderhut om tijdens een feestavond uw broodje hamburger of beenham te bakken.

Trouwlocatie gemeente Stichtse Vecht

Sinds maart 2013 is het boerderijmuseum een officiële trouwlocatie geworden binnen de gemeente Stichtse Vecht.

Wij kunnen ook voor u het trouwvervoer, de receptie of het bruiloftsfeest verzorgen. Zaalindeling, aankleding en versiering wordt volgens uw wensen verzorgd. De dag van uw leven op één locatie! Interesse? Neem eerst contact met ons op over de mogelijkheden, meldt u daarna bij de gemeente Stichtse Vecht via www.trouweninstichtsevecht.nl.

Ons bedrijf is rolstoelvriendelijk ingericht, met uiteraard een aangepast toilet. Wij hebben voldoende parkeerplaatsen beschikbaar op eigen terrein.

SOLEX rijden

Met een groep van min. 10 personen kunt u een gezellige toertocht maken op een authentieke Solex door het mooie Groene Hart via een uitgezette route of u kunt zelf ook een tocht uitstippelen.

Een Solex toertocht beslaat een rit van 3 uur door het prachtige Groene Hart in de omgeving van ons mooie dorp Kockengen. Kosten € 37,50 per 3 uur.

Naar uw wensen kunnen we een arrangement samenstellen met eten, drinken en eventueel andere activiteiten. 

In 1946 werd in Frankrijk begonnen met de productie van de Solex.

In Nederland is de Solex van 1948 tot 1969 gebouwd.

Vooral in het begin van de jaren 60 waren Solexen erg populair.

U rijdt op een originele authentieke Solex.

U kunt ook uw eigen programma samenstellen. Wij vertellen u hier graag meer over!

Deelname aan alle activiteiten is op eigen risico! Op zondag zijn wij gesloten.